Ester & Bianca

Estrella Blanca

Vanuit een gedeelde passie voor zelfontwikkeling en vanuit een grote verwondering voor zowel de lichte als de donkere aspecten van het leven is Estrella Blanca ontstaan. Wij ontmoetten elkaar tijdens onze opleiding tot dans- en bewegingstherapeut en trokken naar elkaar toe vanwege onze gevoeligheid die zich toen nog uitte in een introverte, gereserveerde houding. Inmiddels staan we in contact met de kracht en energie van die gevoeligheid die altijd al in onze kern aanwezig was en met Estrella Blanca kunnen we dit elke dag weer vol overtuiging met een grote dosis enthousiasme, speelsheid en creativiteit in deze wereld neerzetten. 

Ester Maas

Danstherapeut | Holistisch therapeut | Reiki master | Yogadocent

Visie

Ik ben iemand die meestal veel energie heeft. Het leven ga ik met een open blik tegemoet, ik houd van het verder ontdekken van alles wat zich in ons dagelijks leven aandient. Mijn enthousiasme en kracht gecombineerd met zachtheid en kwetsbaarheid zij typerend voor mij. Ik houd van avontuur en buiten mijn comfort zone gaan en vind het mooi om open te zijn over de ongemakkelijke gevoelens die daar vaak bij komen kijken. 

Ik ben iemand die gelooft dat onder alles wat donker lijkt, iets moois verborgen ligt. Onze onontdekte kanten brengen ook onontdekte kwaliteiten met zich mee, die we in onszelf kunnen integreren als we deze kanten van onszelf in het licht zetten. Schaduwwerk is mijn passie. Ik zet graag de kanten van mijzelf en anderen in het licht, die voor ons gevoel ongewenst of onbekend zijn. Samen met jou ga ik op een veilige manier op zoek naar de schatten die in het donker verborgen liggen, om jou te helpen vanuit je volle potentie te leven.

In mijn sessies duik ik graag de diepte in en ga samen met jou op zoek naar de onderliggende pijn of blokkade van een klacht. We zijn vaak gewend om tegen deze onderliggende blokkade te vechten, maar in een sessie bij mij krijgt dit gevoel als het ware bestaansrecht. Door het de ruimte te geven in dans, een systeemopstelling, geleide meditatie of door er aandacht aan te geven in een healing, kunnen we de gevoelens waar we mee worstelen in de wereld neerzetten en daarmee vrijlaten en de positieve eigenschappen die daaraan verbonden zijn de ruimte geven.

Eigen ontwikkeling

Na de middelbare school volgde ik de hbo-opleiding tot dans-en bewegingstherapeut. Toch miste ik daarna nog de kracht om in dat vak aan het werk te gaan. Vanuit nieuwsgierigheid, maar zeker ook vanuit de onrust die ik ervaarde, ben ik me rond mijn 22e op zoek gegaan naar stromingen van zelfontwikkeling die bij mij pasten. Ik was iemand die van hoogtepunt naar hoogtepunt leefde en fanatiek sportte, maar tussen die momenten in voelde ik me vaak somber en had ik last van eetbuien. Ik was erg gevoelig, maar wist niet goed hoe ik daarmee om moest gaan, waardoor ik me soms afsloot en daardoor ook de mooie kanten van het leven niet meer binnen liet komen.

Na een energetische behandeling waarin ik weer in contact kwam met mijn kern, besloot ik mijn leven anders in te richten. Ik stopte met sporten en begon met het volgen van yogalessen. Daarin begon ik met actieve lessen, maar mijn voorkeur verschoof langzaam naar lessen als easy flow of restorative yoga. Ik volgde een hatha yoga-docentenopleiding in India en daarna kreeg ik steeds meer interesse in meditatie. Tijdens de 2 10-daagse Vipassana meditatiecursussen die ik gevolgd heb, leerde ik om een rustpunt in mezelf te vinden wanneer het leven als een storm voelde. Dit is voor mij heel waardevol geweest en ik pas dit nog steeds toe in mijn dagelijks leven. Daarnaast ben ik gaan werken met plantmedicijnen, wat ik als enorm verrijkend heb ervaren. Ik vond de schoonheid van het leven weer terug en voelde me letterlijk alsof ik opnieuw geboren was, klaar om met passie en levenslust mijn missie op aarde tot leven te brengen: het omarmen van alle aspecten van het leven, de complete regenboog, en mezelf en anderen mogelijkheden te bieden om de wereld te betoveren met onze eigen kracht en energie. Ik volgde in 2017 en 2018 de 2-jarige opleiding tot holistisch therapeut, aangevuld met Reiki 1, 2 en 3a, zodat ik een zeer diverse gereedschapskist in de aanbieding heb en voor iedereen een passende vorm kan vinden om een thema aan te gaan binnen een sessie of workshop. Daarnaast heeft deze opleiding me uiteraard ook veel gebracht op het gebied van mijn eigen ontwikkeling, ik heb onder andere geleerd om me veel kwetsbaarder op te stellen en open te zijn over gevoelens en gedachten die in deze maatschappij vaak niet uitgesproken worden.

 

Opleiding

Holistische therapie, HBO-geaccrediteerd – ZoMa opleidingen (2017-2018)

HBO Vaktherapie Dans&Beweging – Hogeschool Zuyd (2003-2007)

Hatha Yoga teacher training 200 uur – Arhanta Yoga (2015)

Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3a – Praktijk Karuna (2016) en ZoMa opleidingen (2016-2017)

Ik ben aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten.

 

Bianca Schutjes

Danstherapeut | Yogadocent | Rigpa Healer | Yoga Therapeut

Visie

Lichtheid, vrolijkheid, dynamiek, enthousiasme en gevoeligheid zijn woorden die als eerste bij me opkomen als ik vertel wie ik ben en wat mij kenmerkt. Ik zie het leven als een bijzondere, interessante, soms moeilijke, maar vaak mooie ervaring waarin we van alles mogen beleven, voelen en uitproberen. Ik geloof dat we allemaal een bepaald doel of missie hebben die we mogen ontdekken en ik vind het heel mooi om mensen te begeleiden op hun weg hierin.

Werken via het lichaam vind ik een prachtige methode, omdat hierdoor de overtuigingen en beperkingen van het hoofd wegvallen en je bij je pure zelf kunt komen, waar jouw pijn, maar ook jouw kracht verborgen ligt. In 2017 ben ik een aantal maanden in India geweest om me onder te dompelen in yoga. Dit heeft me geïnspireerd tot een eigen manier van werken waarbij oost en west samenkomen. Het creëren van een veilige setting staat bij mij voorop. Ik vind het zowel voor mezelf als voor anderen belangrijk om een veilige basis neer te zetten en van daaruit te ontdekken wat er buiten onze comfort zone ligt. Op die manier kunnen we stap voor stap dichterbij jouw kern komen en dingen in het licht gaan zetten die gezien willen worden, waardoor jouw eigen kwaliteiten en mogelijkheden kunnen ontplooien.

Eigen ontwikkeling

Op mijn zeventiende was ik al vaak aan het filosoferen over (de zin van) het leven en een jaar later begon ik met yoga. Dit was een hele rustige vorm van yoga en ik wilde meer actie, dus ben ik na een jaar gestopt en uitgekomen bij de meer actieve fysieke vormen van yoga, zoals poweryoga. Hierdoor kwam ik echt uit mijn hoofd en in mijn lijf en aangezien ik een denker was, was dit een hele nieuwe en prettige ervaring voor mij. Ik probeerde gedurende de jaren steeds meer vormen van yoga uit wat me uiteindelijk naar India leidde, omdat ik graag het land van de oorsprong wilde bezoeken. Ik begon daar met een verdiepende yoga retreat, waarin ik naast de fysieke practice ook veel meekreeg van de yogafilosofie en meditatielessen ervaarde. Ik ben teruggekomen voor drie maanden om danstherapie te geven op deze retreat en deel te nemen aan de yoga-, filosofie- en meditatielessen. Dit was zo’n verrijking voor mij; er ging een wereld voor me open in wat yoga allemaal te bieden had.

Ik besloot een teacher training te gaan volgen in het noorden van India zodat ik deze waardevolle methode ook uit kon gaan dragen naar andere mensen. Na deze India ervaring, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in Yoga Filosofie en spiritualiteit en ik ben nog twee keer teruggegaan om me weer onder te dompelen in alle verrassingen die India te bieden heeft. Ook heb ik een sjamanistische yoga retreat gevolgd in Guatemala die me ook heel veel gebracht heeft. Hierdoor ben ik me verder gaan verdiepen in het sjamanisme.

Ik ben sinds 2018 werkzaam als dans- en bewegingstherapeut en yogalerares in Breda. Momenteel ben ik vooral bezig om mijn eigen schaduwkanten in het licht te zetten om verder te ontwikkelen en daarnaast ook gewoon lekker te genieten van wat het leven op aarde mij te bieden heeft!

Opleiding

HBO Vaktherapie Dans&Beweging – Hogeschool Zuyd (2003-2007)

Hatha Vinyasa Yoga Teacher Training 200 uur – Rishikesh YTTC, India (2017)

Yoga Therapy Foundation Course – The Yoga Therapy Institute (2020)

Rigpa Healing Level 1 – Mundo Armonia (2020)