Blog

Aura-schaamte

Door Ester Maas | 17 september 2021

Met het ontwikkelen van mijn gevoeligheid en de vrienden en kennissen die ik daar als vanzelf bij gekregen heb, is een heel nieuw issue in mijn leven ontstaan: aura-schaamte!

Waar ik vroeger niet naar een feestje wilde met vet haar of niet naar school wilde met een pukkel op mijn kin, merk ik dat ik het nu soms moeilijk vind om me onder gevoelige mensen te begeven als ik niet lekker in mijn vel zit. Laatst betrapte ik mezelf er in de trein op, op weg naar mensen die ook energie kunnen voelen of zien, dat ik keihard mijn best deed om de donkere wolk die boven mijn hoofd hing nog even van me af te schudden. Want stel je voor dat mensen die donkere wolk zouden zien! Ik wil natuurlijk veel liever dat mensen me zien met de regenbogen en lichtflitsen die ik normaal met me mee draag, want dat is wie ik echt ben…. Toch?

Helaas, dat is niet waar. Of nou ja, gelukkig is dat niet waar! Die donkere wolk is net zo goed een deel van mij als de regenboog. Juist voor mij is een donkere wolk, buiten dat ik die soms ook echt irritant kan vinden, weer een nieuw mysterie om te ontdekken en uit te pluizen. En dus om te verwelkomen in mijn leven, wanr hij hoort nou eenmaal bij mij. Op het moment dat ik volgende keer een donkere wolk met me meedraag in gezelschap, ga ik proberen om hem niet te verstoppen, maar te zeggen: kijk eens wie ik vandaag heb meegebracht! Wie weet blijkt hij, als ik er niet tegen vecht, nog wel veel leuker gezelschap te zijn dan ik in eerste instantie dacht.


Ben jij ook nieuwsgierig naar jouw schaduwkanten en wil je jouw unieke eigenschappen die daarin verborgen liggen met mij ontdekken? Je bent van harte welkom voor een individueel consult, waarin we alle ruimte geven aan de kanten van onszelf die een weg naar buiten zoeken.