Yoga

yoga Verdiepingscursus

Wil je je meer verdiepen in yoga, maar heb je niet de ambitie om les te gaan geven? Dan is deze cursus perfect voor jou!

In 7 uitgebreide lessen gaan we dieper in op alle aspecten die yoga te bieden heeft. Je leert meer over de achtergrond en filosofie van yoga en je gaat je eigen practice verdiepen zodat je nog meer profijt hebt van alle voordelen van yoga.

Een aantal punten die in deze cursus aan bod zullen komen:

  • Uitleg over het achtvoudige pad van Patanjali
  • Uitlijning van de basishoudingen (asanas) zodat jij je practice verdiept en meer profijt hebt van elke houding
  • Aanleren van de meer gevorderde houdingen om je bewegingsrepertoire uit te breiden
  • Werken met pranayama door middel van verschillende ademhalingstechnieken
  • Leren voelen en toepassen van de bandhas en verschillende mudras
  • Mantras leren begrijpen en zingen
  • Yoga en fysieke klachten
  • De zeven basischakras

Na het volgen van deze cursus heb je kennis over de grondbeginselen van yoga, je bent in staat om de basishoudingen uitgelijnd uit te voeren waardoor de kans op blessures aanzienlijk verkleind wordt en je kunt je eigen yogapractice samenstellen op basis van jouw behoeftes, mogelijkheden en voorkeur.

Wanneer&Waar

De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van 3 uur en vindt plaats op een locatie in het centrum van Breda.

In september zal een nieuwe cursus gaan starten!

Heb je vragen of interesse? Klik hier

Of stuur een berichtje naar info@estrella-blanca.com

 

Groepsles yoga

Hatha Yoga         Maandagavond          19.30 – 20:45u         Zuiderlicht

Op zoek naar yoga in Breda?

Elke maandagavond geeft Bianca een Hatha Yogales in Zuiderlicht. In deze les gaan we aan de slag met verschillende asana’s (houdingen), pranayama (ademhalingstechnieken), mudras en mantras om dichter bij jezelf te komen en jezelf meer in balans te brengen. Bianca heeft haar yogaopleiding in India gedaan en brengt Oost en West samen in haar lessen.

Hatha yoga is de oorspronkelijke yoga zoals deze al eeuwenlang beoefend wordt. De verschillende houdingen uit de hatha yoga hebben allemaal hun eigen gezondheidsvoordelen die zowel een lichamelijke, mentale als geestelijke uitwerking hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld stressverlichtend, versterkend of balancerend werken of gericht zijn op het bevorderen van de werking van specifieke organen. De houdingen worden aangevuld met mudras (handgebaren), pranayama en meditatie.

Priveles Yoga

Het is ook mogelijk om een privéles te boeken. In deze les hebben we de ruimte om naar jouw lichaam, klachten en wensen te kijken en kunnen we meer de diepte in. Een privéles is heel waardevol als je specifieke lichamelijke klachten hebt waardoor je moeilijk meekomt met een groepsles, maar ook als je meer wil verdiepen in bepaalde houdingen, ademhalingstechnieken of yoga filosofie.

Yoga sessie

In een yogasessie gaan we in op lichamelijke en/of psychische klachten om met behulp van yoga therapie technieken te werken aan de oorzaak van je klacht. Heb je bijvoorbeeld vaak rug- en nekklachten, ervaar je veel stress of ben je gevoelig voor burn-out? In deze sessies, gebaseerd op yoga therapie werken we op een holistische manier aan waar jij tegenaan loopt waardoor je algehele welzijn verbetert en de wortel van je klacht aangepakt wordt.