Inhoud van onze sessies

Individuele sessie met Ester

Dans- en bewegingstherapeut | Holistisch therapeut |

Reiki Master | Yoga docent

In een losse sessie voeren we een kort gesprek als intake, maar de nadruk ligt in mijn sessies op het voelen en ervaren. Dit helpt namelijk om vanuit een ander perspectief nieuwe inzichten te krijgen over jouw thema. In mijn sessies werk ik meestal met een familieopstelling of systeemopstelling, danstherapie of een uitgebreide Reiki-behandeling. Een combinatie daarin is ook mogelijk, ik werk intuïtief maar jouw wensen en grenzen zijn natuurlijk leidend.

Een opstelling kan op verschillende manieren. We kunnen een opstelling doen waarbij we de mensen opstellen die een rol spelen in het thema waar je tegenaan loopt. We kijken dan bijvoorbeeld of er een positie of rol is in deze groep mensen die beter bij jou past. Een andere optie is om verschillende delen of blokkades van jou op te stellen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om eigenschappen van jezelf of de versie van jezelf die je graag zou willen zijn en de blokkades die dat in de weg staan. Met matjes die we op verschillende plekken in de ruimte neerleggen, stellen we de mensen of aspecten op die hierin een rol spelen. Ik werk hierin heel erg op gevoel en help jou ook om contact te maken met wat jij in de diepte ervaart, zodat je inzicht krijgt in wat er nodig is voor verandering.

Als we kiezen voor een Reiki-behandeling, mag je na een kort gesprekje ontspannen gaan liggen. Ik voel waar in je lichaam blokkades zitten en neem hierin ook jouw benoemde klachten mee. Ik geef de Reiki-energie door om de balans in je lichaam weer te herstellen en jouw zelfhelend vermogen te stimuleren. Reiki brengt je weer terug bij je eigen kern. Ik maak bij een Reiki-behandeling ook gebruik van klankschalen en edelstenen.

Bij danstherapie komen we rustig en op een veilige manier in beweging. Uiteindelijk geven we de thema’s en blokkades die op dit moment een rol spelen in jouw leven, vorm en daarmee vrijheid in beweging. Daarnaast geven we in dans ook vorm aan eigenschappen die je graag meer zou integreren in jouw leven, zodat deze letterlijk meer ruimte in gaan nemen.

Individuele sessie met Bianca

Dans- en bewegingstherapeut | Rigpa healer |

Yoga therapeut | Yoga docent

Als je bij mij komt voor een sessie beginnen we even met een gesprekje waarin we kijken wat er op dit moment bij jou speelt en waar je mee wil gaan werken. In overleg bekijken we welke behandelvorm het meest passend en helpend is: Rigpa healing, yoga of danstherapie. Voor een Rigpa healing kom je lekker ontspannen liggen op de behandeltafel terwijl ik je energie in balans breng en werk met eventuele blokkades die ik tegenkom. Als je kiest voor yoga gaan we aan de slag met verschillende yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen om aan specifieke lichamelijke en psychische klachten te werken en je hele systeem meer in balans te brengen. In danstherapie gaan we in beweging om datgene wat binnenin jou zit naar buiten te brengen en te verwerken.
Er kan ook gebruik worden gemaakt van verschillende disciplines in een sessie. Ik werk intuïtief en voel wat er bij jou nodig is in dit moment.
We sluiten af met een ontspannende oefening en indien gewenst een kort gesprekje.